Beroepsopleidingen in
de complementaire geneeskunde

Mesologie

Het menselijk organisme is een ondeelbare eenheid met een unieke samenstelling. Ieder individu heeft zijn eigen unieke constitutie. Het DNA, de darmflora, de vingerafdruk, het gedrag, het uiterlijk, het karakter, zijn maar een paar voorbeelden van de identiteit van ieder mens. 

‘Survival of the fittest’ betekend dat diegene die zich het beste aanpast aan zijn omgeving kan overleven. Deze aanpassing is ook altijd uniek, geen mens past zich op dezelfde manier aan. 

Mesologie onderzoekt de unieke functies van de mens, zowel in lichamelijk als in psychisch functioneren. Wie ben ik, welk eten is goed voor mij, waar liggen mijn talenten, waar liggen mijn valkuilen, hoe vind ik mijn gezondheid, zijn de onderliggende onderzoeksvragen. Mesologie maakt gebruik van een scala aan Oosterse en Westerse onderzoekstechnieken. 

Wanneer het individu in balans is, is dit de kracht die ziekte overwint, als natuurwet. Mesologie onderzoekt en behandeld tevens de dysfuncties die het evenwichtig functioneren in de weg staan. De therapie bestaat uit voedingsadviezen, kruiden, vitaminen / mineralen, etc. om weer in balans te komen, evenals adviezen voor leefgewoonten.

Meer informatie vindt u op Academie voor Mesologie